Poštovani,

   

  Pozivamo vas da 29. listopada 2021. godine podržite obilježavanje Svjetskog dana moždanog udara kojeg je proglasila Svjetska organizacija za moždani udar.

   

  ”Cilj njegova obilježavanja je upozoriti javnost na učestalost i posljedice moždanog udara te upoznati ljude s načinima prevencije i mogućnostima liječenja.” rekla je prof. dr. sc. Vanja Bašić Kes voditeljica Referentnog centra za neurovaskularne poremećaje Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i predsjednica Hrvatskog društva za moždani udar.

   

  Ovim povodom Hrvatsko društvo za neurovaskularne poremećaje, Hrvatsko društvo za moždani udar i Referentni centar za neurovaskularne poremećaje Ministarstva zdravstva organizira DRUGI HRVATSKI KONGRES O NEURODEGENERATIVNIM BOLESTIMA s međunarodnim sudjelovanjem koji će se održati  28. i 29. listopada 2021. godine.

   

  «Zbog epidemije COVID-19 kongres će se održati u online izdanju putem platforme Microsoft Teams. Kongresne teme će i ove godine biti zanimljive i raznolike: Parkinsonova bolest, Huntingtonova bolest, demencije, distonije, spinocerebelarne ataksije, bolest motornog neurona, spinalna mišićna atrofija, Fabryjeva bolest, Multipla skleroza i Epilepsija.

   

  «Nadamo se da će kongres biti mjesto susreta neurologa i ostalih vrsnih stručnjaka iz Hrvatske i cijele regije koji će prezentirati najnovija dostignuća u dijagnostici i terapiji neurodegenerativnih bolesti te mjesto izmjene znanstvenog i stručnog iskustva i profesionalne trajne edukacije.» rekao je prof. dr. sc. Zlatko Trkanjec, Predsjednik kongresa, koji je naglasio važnost primarne i sekundarne prevencije cerebrovaskularnih bolesti koje mogu imati značajan utjecaj i na neurodegenerativne bolesti.

   

  «Moždani udar nije samo individualni već i javnozdravstveni problem koji predstavlja veliki ekonomski teret kako društvu u cjelini, tako i obiteljima bolesnika. Smrtnost od moždanog udara s godinama se povećava, a čak do 46% slučajeva moždanog udara otpada na osobe između 45 i 59 godina života, što je znak povećanja učestalosti moždanog udara u mlađoj populaciji.» rekla je prim. dr. sc. Višnja Supanc, predsjednica Hrvatskog  društva za neurovaskularne poremećaje, HLZ-a.

   

  Stoga vas ljubazno pozivamo da podržite našu ovogodišnju akciju kako bismo naše sugrađane pravovremeno educirali, jer kako i kaže ovogodišnja kampanja „Minute spašavaju život“ !

   

   

  Više informacija o ovoj hvale vrijednoj akciji možete pronaći na «World Stroke Organization»

   

  https://www.world-stroke.org/world-stroke-day-campaign

   

   

   

  Hrvatsko društvo za neurovaskularne poremećaje MZ RH

  Hrvatsko društvo za moždani udar

  Referentni centar za neurovaskularne poremećaje Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske

    

   

   

   

   

   28.-29. listopad  2021.

  Hotel Dubrovnik, Ljudevita Gaja Zagreb – online 

   

   

   

  Day(s)

  :

  Hour(s)

  :

  Minute(s)

  :

  Second(s)